20 september 2015
17:00

IF Brommapojkarna 3

Referat: Djurgårdens IF FF 5 - IF Brommapojkarna 3

Andra bortamatchen för dagen. Denna gång mot Djurgårdens IF 5 på Hjorthagens IP. Återigen rivstartar vi matchen. Denna gång är det Alvin som redan efter 20 sekunder avlossar ett skott som går i stolpen. Vi fortsätter att pressa dem högt och i 5:e minuten får Adam en fin passning av Oskar. Skottet räddas av målvakten men Adam kan slå in returen. Sedan har vi en period där vi spelar lite sämre och Djurgården tillåts att hålla bollen på vår planhalva. I 8:e minuten får de till ett riktit snyggt avslut som skruvar sig över Ture och in i bortre burgaveln. Vi fortsätter jobba hårt och backarna gör återigen en fin insats. Joel jobbar över stora ytor och Einar och Einar gör en del fina brytningar. I 13:e minuten får Oskar bollen av Djurgården och då kan han göra 2-1. I halvlekens sista minut spelar Oskar återigen fint fram Adam som spelar fram Malle framför mål. Bollen går dock förbi Malle och in i mål. 3-1 vilket också är ställningen i paus.
I andra halvlek är vi först lite passiva och Djurgården kan ha lite boll på vår planhalva. I 6:e minuten får de en straff men Ture är oerhört vaksam och räddar den nere vid sin vänstra stolpe. Killarna jublar och kramar om Ture. Vi skapar några halvchanser vilket också Djurgården gör. Einar Sundqvist gör två viktiga brytningar i eget straffområde. I 5:e minuten får vi en höger hörna. Adam tar den och ser att Oskar möter mot första stolpen. Adam slår in den hårt på backen och Oskar kan smälla in 4-1. Oerhört snyggt!
I sista minuten pressar Djurgården oss och Ture gör en fin räddning men bollen går till Djurgården igen. När de ska slå in den i tomt mål koller Joel flygande och hinner få undan den. Där var det väldigt nära 4-2.
Matchen slutar 4-1 och vi vill tacka alla spelarna för underhållningen i dagens två matcher. Väldigt kul att se. Ett extra tack till Ture som ställer upp som målvakt och gör den fantastiskt bra samt även till Oskar som var delaktig i 12 av våra 15 mål idag.